Haus B | Germany

house

In a heritage listed environment at the foot of the vineyards on the Rotenberg, this new home for a young family has been created. The historic building law with cultural heritage constraints and the difficult dimensions of the building grounds were initially quite an obstacle and did restrict the wishes of the building owners. Within these narrow constraints a pure home is created, a home with frugal details and apt quotes of past building traditions.

house2

house3

The shell of the home is all white. It is intended to trace the historical setting demanded by preservation of historical monuments and to illuminate it in it´s new glace. A single format for the windows with clean shutter elements opens up the facade and acts as frame for the desired vistas of the vineyards. Narrow frame profiles and flush windows give the home`s shell a skinlike apearance. The shutters` design contains historic ornaments, creating a connection to the building`s predecessor.

house4

house5

house6

house7

house8

house9

Lacoste Imagines ‘Polo Shirts Of The Future’

To celebrate its 80th birthday, Lacoste—with the help of creative agency MNSTR—has imagined the ‘Polo of the Future’.

In a futuristic video to inspire creatives, revealed by the brand, ‘Polo of the Future’ features shirts true to the space-age fashion that have color-changing abilities, extendable sleeves, and neon-glowing fabric.

Lacoste is inviting fans to come up with and submit their own ideas for technologically-advanced Polos, that could change the way we shop and wear our clothes, on the website Lacoste Future.

Dolce e Gabbana 4 Christmas

dg2

If he needs a new headset to listen to Chrismas carols on his way to work, Dolce & Gabbana makes these super comfy and high-quality headphones with a wooden trim—an unexpected touch even among the most sophisticated electronic gear.

Dg1

Dolce & Gabbana + Grado DS2012 Handmade Mahoganey Wood Headset, available by calling 877 703.4872.

By Caroline Grosso

 

AL MERCATO – MILAN

From their kitchen at the restaurant Al Mercato (16, Via Sant’Eufemia – Milan)Beniamino Nespor and Eugenio Roncoroni serve food that is both contemporary and steeped in tradition. It happens to be extremely exciting too. Among their sources of inspiration they mention Thomas Keller, Alain Ducasse and Marco Pierre White, and their technique is indeed rigorous, but their flavors draw from contemporary American gastronomy, with dashes of South East Asia. This shouldn’t come as a surprise seeing that the guys – former schoolmates – traveled the world before settling back in their hometown. Both the “Ristorante” and at the more informal “Burger Bar” (two sides of the same establishment) boast a curated selection of sophisticated and not at all obvious ingredients in odd pairings that manage to come together very well. We recommend thepulled pork sandwich (served on an impeccable bun with a homemade bbq sauce that is to die for), the noodle soup(but it’s really a version of Vietnamese “Pho”), the oven baked marrow on toasted bread. Anything with duck tongue and pidgeon, really: they know how to do them justice. Next on their agenda? A noodle bar operating til 3am. We look forward to that, especially seeing how poor the choice is for “night owl gourmands” in Milan.

By Laura Lazzaroni

 

Squish Studio – CANADA

Tilting, Fogo Island, Newfoundland

SAUNDERS ARCHITECTURE

The Squish Studio is located just outside the small town of Tilting on the eastern end of Fogo Island. First settled in the mid-18th century, Tilting is known for its strong Irish culture and its recent designation by Parks Canada as a National Cul- tural Landscape District of Canada.

The Squish Studio’s white angular form, sited on a rocky strip of coastline, that could rival Italy’s western coast, offers sharp contrast to the traditional vernacular architecture of the nearby picturesque community of Tilting. As its architect, Todd Saunders, has commented on the studio’s siting, “…it is out of sight, but close.” The approach to the front entry of the studio is dramatic, as the most southern end of the studio rises twenty feet above the ground, in sharp contrast to its most northern tip that measures only half that dimension. The compact, trapezi- um-shaped plan of the studio is augmented by the extension of the east and west exterior walls to create a sheltered, triangulated south entry deck and a north terrace that overlooks the ocean. From a distant view, the streamlined form of the Squish Studio becomes apparent with its high back and low (squished) front designed, in part, to deflect the winds from the stormy North Atlantic.

As we approach the entry of the studio we are greeted by Silke Otto-Knapp, a London-based artist and the first occupant of the Squish Studio. As Silke brings us through the studio, the spatial compression of the tall and narrow entry area gives way to the horizontal expanse of the main room. The downward angled roof leads the eye to the full height oblong glass window focused on a splendid view of Round Head. The vertical white planks that line the interior walls are interrupted by a playful series of narrow windows integrated with an expanse of built-in cabi- netry.

Silke’s quick figurative studies on paper are posted on the walls, as well as, several large scale canvasses. She is delighted to work in such an architecturally inspired space, especially when it is stormy and she can experience the imme- diacy of the sea and, on some days, observe the dramatic shift of the island’s weather.

The Squish Studio, like most of its other counterparts, is equipped with a compost toilet, a small kitchenette and wood-burning stove. Power is supplied by stand- alone solar panels, mounted on an adjacent hilltop. Both the interior and exterior of the studio, including the roof, is clad with spruce planks that are painted white. At night, the studio, illuminated by the soft glow of its solar-powered lighting, appears as a lantern or a lighthouse placed strategically on a rocky cliff to over- look the North Atlantic. In its isolation, one can also imagine a sole occupant, vulnerable but protected from the elements – inspired to work late into the night, occasionally distracted by the crash of the waves, or perhaps, fully immersed in the work at hand, the first glimpse of the sunrise through the Squish Studio’s slot windows that face the north-eastern horizon.

Anish Kapoor – LONDON

Orbit, 2009-2012
115 m
Project for the London Olympics 2012
Collaboration with Cecil Balmond, Arup AGU

Award winning London-based artist Anish Kapoor has been given the commission of a lifetime to design the spectacular new public attraction in the Olympic Park. The stunning artwork, to be entitled ‘The ArcelorMittal Orbit’, will ensure the Park remains an unrivalled visitor destination following the 2012 Games, providing the key Olympic legacy Mayor of London Boris Johnson envisaged for the East End.

The breathtaking sculpture – thought to be the tallest in the UK – will consist of a continuous looping lattice of tubular steel. Standing at a gigantic 115m, it will be 22m taller than the Statue of Liberty in New York and offer unparalleled views of the entire 250 acres of the Olympic Park and London’s skyline from a special viewing platform. Visitors will be able to take a trip up the statuesque structure in a huge lift and will have the option of walking down the spiralling staircase.

Anish Kapoor’s proposal has been developed in collaboration with one of the world’s leading structural designers, Cecil Balmond of Arup. Balmond, who trained and lives in London, is known for his innovative work on some of the greatest contemporary buildings in the world, such as the CCTV building in Beijing, as well as numerous Serpentine Gallery pavilion commissions. The two began working together on the Marsyas project in 2002 and have become renowned for their ambitious, large-scale public art projects

Boite LD120

http://www.laboiteconcept.com/en/la-boite-concept.php

Why more people aren’t doing this kind of things, we don’t know. La Boite Concept, a French design studio with a focus on electronic acoustics, has put together the above piece of laptop-loving music furniture, dubbed the LD120. It features a total of seven drivers, including a down-firing subwoofer and a stereo pair at the rear, the latter of which is intended to bounce sound off a wall and neatly into your ear canal. You’ll still only be getting 2.1 audio output at the end of it, but when it emanates from a leather-trimmed desk equipped with its own USB sound card and a cable-tidying channel in one of its legs, we’re kind of willing to overlook that little detail. We only wish we could be as blasé about the price, which at €980 ($1,300) places the LD120 strictly on our “hope someone buys us one” list.